News and Storys

Nyheter, personliga reflektioner och lite mer.

LENNART AUGUSTSSON

 

COACH

HANDLEDARE

INSPIRATÖR

VM-GULD!!!!!

Timmy Hansen vinner VM-Guld i Rallycross Supercar 2019.

Dessutom; Kevin

Hansen tar Bronset och teamet tar hem märkesmästerskapet!!


 

 

 

 

 

 

 

Under våren -18  inledde jag ett samarbete med World Skills Sweden som Mental Coach och Rådgivare till Yrkeslandlaget i Sverige.

 

-Jag är förstås mycket glad för denna möjlighet och ser med spänning och glädje fram emot att, parallellt med mina andra uppdrag bl.a inom Bilsport, få hjälpa såväl deltagande och experter, inom de olika yrkesområdena,  inför EM i Budapest 2018 och VM i Ryssland 2019.

 

Under juni  och augusti genomförde jag några föreläsningar för deltagarna och det var många som fick både aha- och ha-ha upplevelser.

 

 LÄS MER PÅ WORLDSKILLS:SE


Vad är på gång 2020 ?

Mikaela summerar säsongen 2019

FÖR TREDJE ÅRET I RAD!!!


För tredje året i rad har en förare jg coachat vunnit Svenska Rallyt.


Det började 2017 med Pontus Tidemand. Fortsatte 2018 med Dennis Rådström och nu 2019 så har Tom Kristensson vunnit.

Självklart känns det bra att vara en del av deras framgångar och ännu är det

inte över!!!
I mån av tid... kommer jag att lägga in lite olika...


Tankar, reflektioner och lite tips och trix.Håll till godo!
Om att tala inför andra...

En av de värsta saker som vi svenskar vet är att ställa oss upp och prata inför andra. Jag har ofta fått höra att man kan vara beredd att göra vad som helst för att inte hamna i den situationen. Det finns till och med personer som ”väljer” att inte lyckas med saker i sitt liv därför att de är så obekväma med detta.

 

Hur många gånger har vi inte hamnat i situationer där vi börjar tvivla på vår egen styrka, tro på oss själva och på vår kapacitet. Du känner säkert igen dina egna tankar och ord till dig själv när tvivlet kommer.

 

- Jag orkar inte. Jag kan inte. De andra är bättre än mig osv osv.

 

Är du medveten om att mental styrka kan hjälpa dig att övervinna dina rädslor och dina tvivel på dig själv och din kapacitet?

 

Det spelar ingen roll om din ambition är att vinna VM i Rally, klara av en Iron Man, prata inför andra människor eller att hantera ditt ledarskap på ett framgångsrikt sätt.

 

Då och då under resan kommer du med största sannolikhet att uppleva tvivel på din egen förmåga och/eller kapacitet.

 

Att känna dessa tvivel samt att ifrågasätta sitt mål och sin egen förmåga för att kunna uppnå målet är en del av själva processen! Det är vid dessa tillfällen när vi brottas med oss själva och våra tankar kring vår egen kapacitet som vi har möjlighet att ta segrar för vår egen utveckling!

Det är här du kan vinna en av de största segrar som finns. En seger över ditt tvivel – din rädsla och det är när du väljer den vägen du verkligen skapar en utveckling av dig själv som människa.

 

Vägen kan ibland innebära att du ger dig in i någonting som du inte är säker på att du klarar av eller orkar men du gör det i alla fall för det du vill är så mycket större än din rädsla. Du kommer i en sådan process att få möjlighet på möjlighet att omformulera dina tankar och ord till dig själv, så att bilden av ditt mål förstärks på ett positivt och utvecklande sätt och att du så småningom ser bilden av hur du lyckas med just det du vill lyckas med.

 

Oftast när vi ska till att göra någonting svårt så handlar det om att skapa en ny och tydlig bild av hur resultatet kommer att bli samt hur sitt synsätt på det du ska till att göra ser ut.

 

Om vi tar exemplet med att prata inför andra så behöver du medvetet jobba på att skapa en tydlig bild av hur exempelvis människor lyssnar och applåderar ditt framträdande samt att du också byter ut dina egna värderingar till görandet (prata inför andra) från svårt/omöjligt till spännande/roligt. 

Ett konkret sätt att jobba med detta är att exempelvis för dig själv dagligen under några minuter upprepa orden: Jag tycker om att prata inför andra. Jag gillar att andra människor lyssnar på mig. Jag tycker det ska bli spännande och roligt att prata inför andra.

 

Variera denna typ av meningar med: Andra människor tycker om att lyssna på mig. Andra människor tycker att jag har intressanta saker att säga. Andra människor tycker att jag är spännande att lyssna på och att jag är rolig/underhållande när jag pratar inför andra.

 

Detta är en process som tar tid men tänk på att du kan välja att jobba med denna process med kontinuitet då hjärnan inte kan skilja på sant och falskt vilket innebär att hjärnan tar till sig det som kommer till den och gör det till en sanning. 

 

Det innebär att du i detta fall medvetet väljer en bild/känsla i en bestämd riktning och att du medvetet tränar på den och det i sig innebär att du skapar förutsättningar för att genomföra vad det än är du tänkt genomföra på ett för dig ännu bättre sätt.

Jag menar; betänk alternativet...

 

Alla mentala tillstånd i våra liv är träningsbara! Träning ger färdighet!

 

Vad tränar Du på?

 

Corona och med den...


 kommer nya riktlinjer och tyvärr mängder med inställda tävlingar.


Trots detta fortsätter jag mitt arbete  tillsammans med World Skills/Yrkeslandslaget, Sverige för att hjälpa till med de mentala förberedelserna inför framtida tävlingar.

 


Jag fortsätter också mitt arbete som Mental Performance Coach åt Sweden National Team och Svensk Bilsport och just i nuläge ser jag med stor glädje och tillförsikt fram emot de avgörande tävlingarna i WRC där chansen finn till VM-seger för såväl Pontus tidemand och Tom Kristensson i sina respektive klasser.