Yrkeslandslaget

LENNART AUGUSTSSON


COACH

HANDLEDARE

INSPIRATÖR

Sedan några år tillbaka har jag det stora privilegiet och förtroendet att vara en del av detta landslag. I min roll som Mental Tränare träffar jag såväl dletagare som experter, lagledare och andra representanter på samtliga läger och sammankomster innan tävlingarna äger rum. Jag jobbar i dessa sammanhang såväl individuellt som teammässigt för att förbereda både tävlande och experter på bästa möjliga sätt.

Yrkeslandslaget/Worldskills


Landslag sedan 1995

Sedan 1995 har Yrkeslandslaget representerat Sverige i ett stort antal Yrkes-EM och Yrkes-VM. Även om nya deltagare kommer till så ger Yrkeslandslaget unga yrkesutbildade chansen att visa upp sina kunskaper och sin yrkesskicklighet.

Yrkeslandslaget är unikt. Alla med helt olika yrkesinriktningar, alla specialister inom sitt område. Alla goda förebilder och viktiga ambassadörer för svensk yrkesutbildning. Deras deltagande på yrkestävlingar bidrar också till att många unga upptäcker fördelarna och karriärmöjligheter som ges efter en yrkesutbildning.


Tävlar mot världseliten i Yrkes-EM och Yrkes-VM

I Yrkes-EM och Yrkes-VM tävlar Yrkeslandslaget mot världseliten i en rad olika yrken. Ungdomarna i laget arbetar stenhårt och tränar målmedvetet för att ta Sverige till toppen. Sverige har tidigare tagit hem flera medaljer, vid senast Yrkes-VM i Kazan 2019.


Senast tävlade Yrkeslandslaget på Yrkes-VM i Kazan. Det var då 28 deltagare i laget som tävlade i 25 olika yrkesgrenar.


Efter fyra intensiva tävlingsdagar avslutades Yrkes-VM 2019 i Kazan, Ryssland. Totalt blev det ett silver, tre brons och sex ”Medallion for Excellence” till det svenska Yrkeslandslaget.

Nästa stora tävling för det svenska Yrkeslandslaget är Yrkes-EM i Graz 2020.